Atjaunināt sīkdatņu piekrišanu

E-grāmata: From Boarding House to Bistro: The American Restaurant Then and Now

  • Formāts: 260 pages
  • Sērija : Routledge Revivals
  • Izdošanas datums: 01-Apr-2025
  • Izdevniecība: Routledge
  • Valoda: eng
  • ISBN-13: 9781040335314
  • Formāts - PDF+DRM
  • Cena: 35,05 €*
  • * ši ir gala cena, t.i., netiek piemērotas nekādas papildus atlaides
  • Ielikt grozā
  • Pievienot vēlmju sarakstam
  • Šī e-grāmata paredzēta tikai personīgai lietošanai. E-grāmatas nav iespējams atgriezt un nauda par iegādātajām e-grāmatām netiek atmaksāta.
  • Bibliotēkām
  • Formāts: 260 pages
  • Sērija : Routledge Revivals
  • Izdošanas datums: 01-Apr-2025
  • Izdevniecība: Routledge
  • Valoda: eng
  • ISBN-13: 9781040335314

DRM restrictions

  • Kopēšana (kopēt/ievietot):

    nav atļauts

  • Drukāšana:

    nav atļauts

  • Lietošana:

    Digitālo tiesību pārvaldība (Digital Rights Management (DRM))
    Izdevējs ir piegādājis šo grāmatu šifrētā veidā, kas nozīmē, ka jums ir jāinstalē bezmaksas programmatūra, lai to atbloķētu un lasītu. Lai lasītu šo e-grāmatu, jums ir jāizveido Adobe ID. Vairāk informācijas šeit. E-grāmatu var lasīt un lejupielādēt līdz 6 ierīcēm (vienam lietotājam ar vienu un to pašu Adobe ID).

    Nepieciešamā programmatūra
    Lai lasītu šo e-grāmatu mobilajā ierīcē (tālrunī vai planšetdatorā), jums būs jāinstalē šī bezmaksas lietotne: PocketBook Reader (iOS / Android)

    Lai lejupielādētu un lasītu šo e-grāmatu datorā vai Mac datorā, jums ir nepieciešamid Adobe Digital Editions (šī ir bezmaksas lietotne, kas īpaši izstrādāta e-grāmatām. Tā nav tas pats, kas Adobe Reader, kas, iespējams, jau ir jūsu datorā.)

    Jūs nevarat lasīt šo e-grāmatu, izmantojot Amazon Kindle.

The quest for food to fill the body, and food to seduce the soul, has provided a catalyst for the exploding variety of restaurants in the United States. Mapping out the development of the great American restaurant, the author takes us on a nostalgic journey in From Boarding House to Bistro (originally published in 1990) through the history of a nation’s eating houses.

From the earliest taverns and inns to the fast-food chains of 1990s, the restaurant mirrored a changing way of life. Increasingly Americans chose to eat away from home, in a variety of downtown establishments, or in the burgeoning sprawl of suburban eateries. Richard Pillsbury traces this evolution, emphasizing how the restaurant’s form, its fare, and its location reflect the country’s diverse economy and social life.

Abundantly illustrated, and with entertaining vignettes on individual eating places, this fascinating account is accessible to all readers. The unique product of extensive travel across the continent, this book gives new insight into the restaurant as an institution and will especially appeal to those interested in the social and behavioral sciences, urban planners, marketing specialists, and others working with the changing American urban scene.



Mapping out the development of the great American restaurant, the author takes us on a nostalgic journey in From Boarding House to Bistro (originally published in 1990) through the history of a nation’s eating houses.

Recenzijas

Review of the first publication:

the author offers an intriguing case study of a modern American ritual, studded with insights gleaned from years of accumulated fieldwork along the arduous culinary trail.

-- Michael P. Conzen, Annals of the Association of American Geographers, Vol. 83, No. 3

Introduction
1. Taverns and boarding house rows
2. Street vendors to
diners
3. Castles and queens
4. America transformed
5. Sprouts and baked
beans
6. Cornucopia becomes smorgasbord
7. The patchwork quilt
8. Parts is
parts
9. Feeding the soul: some last thoughts
Richard Pillsbury is Professor Emeritus of Geography at Georgia State University, USA.