Atjaunināt sīkdatņu piekrišanu

E-grāmata: Hi-Tech Horticulture

  • Formāts: 368 pages
  • Izdošanas datums: 06-Feb-2024
  • Izdevniecība: CRC Press
  • Valoda: eng
  • ISBN-13: 9781003862123
  • Formāts - PDF+DRM
  • Cena: 62,60 €*
  • * ši ir gala cena, t.i., netiek piemērotas nekādas papildus atlaides
  • Ielikt grozā
  • Pievienot vēlmju sarakstam
  • Šī e-grāmata paredzēta tikai personīgai lietošanai. E-grāmatas nav iespējams atgriezt un nauda par iegādātajām e-grāmatām netiek atmaksāta.
  • Bibliotēkām
  • Formāts: 368 pages
  • Izdošanas datums: 06-Feb-2024
  • Izdevniecība: CRC Press
  • Valoda: eng
  • ISBN-13: 9781003862123

DRM restrictions

  • Kopēšana (kopēt/ievietot):

    nav atļauts

  • Drukāšana:

    nav atļauts

  • Lietošana:

    Digitālo tiesību pārvaldība (Digital Rights Management (DRM))
    Izdevējs ir piegādājis šo grāmatu šifrētā veidā, kas nozīmē, ka jums ir jāinstalē bezmaksas programmatūra, lai to atbloķētu un lasītu. Lai lasītu šo e-grāmatu, jums ir jāizveido Adobe ID. Vairāk informācijas šeit. E-grāmatu var lasīt un lejupielādēt līdz 6 ierīcēm (vienam lietotājam ar vienu un to pašu Adobe ID).

    Nepieciešamā programmatūra
    Lai lasītu šo e-grāmatu mobilajā ierīcē (tālrunī vai planšetdatorā), jums būs jāinstalē šī bezmaksas lietotne: PocketBook Reader (iOS / Android)

    Lai lejupielādētu un lasītu šo e-grāmatu datorā vai Mac datorā, jums ir nepieciešamid Adobe Digital Editions (šī ir bezmaksas lietotne, kas īpaši izstrādāta e-grāmatām. Tā nav tas pats, kas Adobe Reader, kas, iespējams, jau ir jūsu datorā.)

    Jūs nevarat lasīt šo e-grāmatu, izmantojot Amazon Kindle.

This book demonstrates applications of the basic principles of horticulture and illustrates how they can be used systematically to define—and eventually control—existing phenomena. It comprises of various practices for evaluating the technologies used in horticulture.

It will meet the growing need of students, teachers, and researchers alike in the field of horticulture and those working in agricultural universities and other related private firms.

Print edition not for sale in India.



This book demonstrates applications of the basic principles of horticulture and illustrates how they can be used systematically to define—and eventually control—existing phenomena. It comprises of various practices for evaluating the technologies used in horticulture.

Preface

About the Authors

1 Hi-tech Horticulture: An Introduction

2 Greenhouse Technology

3 Planning and Design of Greenhouse

4 Greenhouse Irrigation Systems

5 Passive Solar Greenhouse

6 Hi-tech Nursery Management

7 Problems/ Constraints of Greenhouse Cultivation and Future Strategies

8 Growing Media, Soil Pasteurization, Cost Estimation and Economic Analysis

9 Hydroponics for Hi-tech Horticulture

10 Plant Growth Regulators for Hi-tech Horticulture

11 Plasticulture for Hi-tech Horticulture

12 Artificial Intelligence, IoT and Robotics for Hi-tech Horticulture

13 Integrated Nutrient Management for Hi-tech Horticulture

14 Tissue Culture for Hi-tech Horticulture

15 Production Technology under Hi-tech Horticulture

16 Drying Methods and Applications for Hi-tech Horticulture

17 HACCP, GMP, GAP and Quality Standards for Hi-tech Horticulture

References

K.V. Malam earned M.Sc. (Agri.) degree in Agronomy in 2019 and Ph.D. (Agri.) Agronomy in 2022. He commenced his professional career in 2019 as Young Professional and senior research fellow.

V.R. Malam earned M.Sc. (Agri.) and Ph.D. degrees in Horticulture. He has been engaged in research and post-graduate teaching for the last thirty-three years. He has received the Sardar Patel Agriculture Research Award, Bharat Ratna Mother Teresa Award and Eminent Scientist award.

D.R. Kanzaria earned M.Sc. (Hort.) and Ph.D. degrees in Horticulture in 1999 and 2015, respectively. He is actively engaged in teaching of U.G. and P.G. programmes, research, and extension activities.